вторник, 17 юли 2018 г.

Няколко практични предложения за врати и кухненски шкафчета


Не реновирайте кухнята си  със стандартните, ежедневни вратички и чекмеджета. Направете я допълнително функционална и красива с допълнителни шкафове, който използват всеки квадратен инч, прикриват потенциално разхвърляни райони или акцентират върху уникалните части от дома ви. Ето няколко предложения от Борман България за вратички и чекмеджета, които ще ви очароват:

Ъглови чекмеджета
Това е чудесен начин да използвате ъгловото пространство в кухнята. Обикновено трябва да се навеждате или дори да коленичите и да ровите в тъмното ъглово пространство, за да намерите необходимите ви предмети или продукти, но тези напълно достъпни чекмеджета спомагат за разрешаването на този проблем.
Такива чекмеджета може да не се произвеждат от всяка една компания за кухненски мебели. Проверете преди да планирате шкаф с такива чекмеджета.

Плъзгащи се врати на релса
Помислете за премахване на всички ваши традиционно отварящи се врати се врати и да ги замените д плъзгащи се врати. Тези вратички се плъзгат от едната до другата страна на сачмен лагер по релса. Така можете да получите достъп до вътрешността на всеки шкаф.
Тази система може да направи нещата по-лесни, но не могат да се отворят и двете врати по едно и същото време, за разлика от традиционните странични врати на панти. Също така, някои собственици смятат плъзгащите се врати за грозна гледка, особено в по-традиционните кухни. Опита на Борман категорично опровергава това!

Криещи се врати.
Криещите се врати не са само за интериорните врати дома Ви. Можете да ги използвате, за да се скриете силно използваните райони или подготвителни зони в кухнята. Малък вътрешен джоб (обикновено около 3 инча) е вградена в всяка страна на шкафа. Когато вратите са отворени, те могат да изглеждат точно като всяка друга врата на шкафче. Но когато се затварят, те се плъзгат назад. Те са идеални за кухнята.

Отварящи се нагоре врати
Хидравличните механизми допринасят за вдигане на тези видове врат нагоре и не се отварят с традиционното странично движение.
Те са известни също като паралелни повдигащи се нагоре врати. Те са много популярни сред европейските компании, специализирани в производството на кухненски шкафове. Те са страхотни за специални области, като например този с микровълновата печка, когато на вратата трябва да бъде напълно отворена и да не пречи на никого. Вижте проекта вляво на Борман.

Плъзгащи се врати
Тези вратички плъзгат хоризонтално надясно и наляво, за да открият място за подготовка на храна или съхранение. Специалните панти са поставени отгоре, отдолу и в средната и позволяват напълно да се прикрие това, което е вътре. Така кухнята изглежда доста спретната.
Може и да ви се стори скъпа реконструкция, но ще имате по-функционална кухня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар